Barcelona: 933 003 768
Igualada: 938 019 137
info@finquesvictoria.es

Les terrasses d’ús privatiu en comunitats de propietaris solen generar dubtes sobre les activitats permeses. Encara que pertanyin al propietari, no es pot fer tot el que es vulgui sense restriccions. A Finques Victòria t’expliquem si pots instal·lar una piscina a la terrassa.

D’acord amb l’article 7 de la Llei de Propietat Horitzontal (LPH), els propietaris tenen dret a modificar-ne l’habitatge, però només si aquestes modificacions no afecten la seguretat, l’estructura o l’estètica de l’edifici, ni els drets d’altres propietaris, per la qual cosa qualsevol obra que alteri la terrassa requereix el permís de la comunitat.

Una de les situacions més comunes és el tancament de la terrassa, que pot generar conflictes, ja que modifica l’aparença exterior de l’edifici. Tot i que altres terrasses puguin estar tancades, és fonamental revisar els estatuts de la comunitat i la normativa local abans de procedir.

Instal·lar una sauna a una terrassa també pot semblar atractiva, però és un projecte complex. A més de requerir l’aprovació de la comunitat, cal avaluar-ne l’impacte en l’estructura de l’edifici, com ara el pes addicional i les instal·lacions elèctriques necessàries. També és important considerar possibles problemes d’humitat que puguin afectar els veïns.

Pel que fa a la instal·lació d’una piscina o jacuzzi, aquestes opcions solen ser viables només per als propietaris d’àtics a causa de les limitacions estructurals. En qualsevol cas, cal obtenir un informe tècnic que confirmi que la terrassa pot suportar el pes de la instal·lació sense comprometre la seguretat de l’edifici. A més, cal prendre mesures per evitar filtracions d’aigua o molèsties per soroll.

L’ús d’una barbacoa a la terrassa privada genera preocupacions pel fum, les olors i els sorolls.

Alguns estatuts prohibeixen aquest tipus d’instal·lacions, per la qual cosa és recomanable verificar les normes de la comunitat. En cas que no hi hagi prohibicions, les barbacoes elèctriques són una opció menys invasiva.

Pel que fa a la creació d’un hort urbà, generalment no presenta problemes, però cal controlar factors com el pes dels tests i evitar filtracions d’aigua.

Finalment, la instal·lació d’una pèrgola, com qualsevol element que modifiqui l’aparença de l’edifici, l’ha d’aprovar la comunitat. És important assegurar-vos que la pèrgola sigui segura i que no interfereixi amb l’estètica de l’edifici.

Si la terrassa és una zona d’ús privatiu comú, la comunitat encara ha d’autoritzar qualsevol modificació estructural.